Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων

80 και πλέον χρόνια ΣΕΑΑ

ACEA/Roger Job

Ο ΣΕΑΑ αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά κλαδικά όργανα της χώρας. Ιδρύθηκε το 1934, όταν σε ολόκληρη την Ελλάδα κυκλοφορούσαν μόλις 33.060 οχήματα.

Από τη σύστασή του ως και σήμερα, εξυπηρετεί με δυναμισμό και συνέπεια τους στόχους τόσο των εταιρειών μελών του όσο και ολόκληρης της κοινωνίας, σε σχέση με τις μετακινήσεις, το περιβάλλον, την οδική ασφάλεια και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Με αυτούς τους σκοπούς συνεργάζεται στενά με την ελληνική Πολιτεία.

Ο ΣΕΑΑ συνεργάζεται ακόμη με αναγνωρισμένους φορείς όπως το ΣΕΒ και το ΙΟΒΕ, ενώ πάγια προωθεί την επικοινωνία με όλους τους οργανισμούς και ινστιτούτα που σχετίζονται με τις οδικές μεταφορές.

Οι κακές συνθήκες στην οικονομία των τελευταίων ετών έχουν επιβάλει στο ΣΕΑΑ να τονίζει συνεχώς τις λύσεις στο καίριο πρόβλημα του γερασμένου στόλου των οχημάτων και τις δραματικές συνέπειες εξ' αυτού στο περιβάλλον και στην οδική ασφάλεια.

Ξεπερνώντας τα εθνικά σύνορα, ο ΣΕΑΑ είναι μέλος του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) καθώς και του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών (ACEM).